Propagačné a vzdelávacie aktivity EKOM v roku 2019

Činnosť obchodného oddelenia začala už tradične v Dubaji dvoma medzinárodnými výstavami - Arab Health - najväčšie fórum pre medicínu a AEEDC - medzinárodná stomatologická výstava.
Na výstave  Arab Health nám na stánku robila spoločnosť firma Chirana Stará Turá, slovenský výrobca ventilátorov a anestéziologických prístrojov. Na výstave AEEDC sme zas zdieľali stánok so slovenským výrobcom zubárskych kresiel , firmou DST. Obe výstavy prilákali na náš stánok veľa existujúcich aj nových zákazníkov.

Každý druhý rok sa koná výstava IDS v Kolíne nad Rýnom. Ide o popredný svetový veľtrh pre dentálnu komunitu a súčasne je to skvelá platforma pre stretnutia s obchodnými partnermi.
Na výstavu IDS nadviazali technické školenia, podrobnosti ktorých boli dohodnuté aj počas IDS.

Prvá časť školení sa uskutočnila v poľských mestách Katowice a Varšava. Spolu 4 školenia, ktoré boli venované kompresorom pre stomatológiu. Účasť na školení bola veľmi vysoká – každé školenie absolvovalo najmenej 40 záujemcov, čo znamená, že spolu sme vyškolili viac ako 160 servisných technikov.

Ďalšie školenie sme realizovali v priestoroch našej spoločnosti, prvýkrát sme pre tento účel využili našu novú školiacu miestnosť a preškolili technikov z Českej a Slovenskej republiky.

Niektorí naši kolegovia museli pracovať aj počas letnej celozávodnej dovolenky. Na školenia, ktoré v tomto termíne realizovali, bolo potrebné vycestovať trochu ďalej, nakoľko školili našich partnerov v Thajsku a Indonézii.

Jesenná časť výstav sa začala začiatkom septembra vo švajčiarskom Bazileji. Prostredníctvom nášho partnera Ekom-Air GmbH sme sa zúčastnili výstavy ILMAC zameranej na aplikácie a laboratórne technológie.

Na stomatologickej výstave CEDE v Poľsku sme prvýkrát predstavili naše vynovené logo EKOM a krátke firemné videá. Tieto videá sú súčasťou identity našej spoločnosti. Nájdete ich na našej webovej stránke alebo priamo na našom kanáli Vimeo: https://vimeo.com/ekomcompressors/videos

Ďalšia dentálna výstava sa konala v Moskve. Dental Expo Russia je najdôležitejší stomatologický veľtrh v Rusku. Na tejto výstave sa k nám pripojil aj náš kolega Michail, ktorý poskytuje technickú podporu pre ruský trh.

Česká republika má tiež lokálny dentálny veľtrh. Pre našich partnerov z Českej republiky je to veľmi dôležitá výstava, preto sme využili túto príležitosť k osobnému stretnutiu a navštívili Pragodent.

Medzi výstavami naši produktoví manažéri absolvovali zahraničnú pracovnú cestu do Turecka, aby tam zaškolili našich partnerov na stomatologické kompresory. Z Turecka leteli priamo do Izraela na ďalšie technické školenie.

Naše kompresory nie sú len súčasťou výrobkov pre stomatológiu, ale majú veľký význam hlavne pre medicínske zariadenia, konkrétne pľúcne ventilátory a anestéziologické prístroje. Preto sa každý rok zúčastňujeme na veľtrhu MEDICA v Nemecku - najväčšej obchodnej platforme pre medicínu.

Poslednou výstavou v roku 2019, ktorej sme sa zúčastnili, bol dentálny kongres ADF v Paríži.